Megnyílt az Agroverzum Tudományos Élményközpont

Hivatalosan is megnyitotta Martonvásáron az Agroverzum Tudományos Élményközpontot, az MTA első tudománykommunikációs intézményét Áder János köztársasági elnök, Lovász László, az MTA elnöke és Balázs Ervin akadémikus, az MTA ATK (Agrártudományi Kutatóközpont) főigazgatója.

A kiállítás teljes körű informatikai megoldásait az InnoTeq Kft. fejlesztette és szállította.  Az eddigi legnagyobb multimédia projektünk keretében hónapokon át folyt a kemény munka és a tesztelések. A DiVit (Digitális Vitrin) rendszerünk több modulja, többek között látványos multimédia érintőképernyők, kiterjesztett- és virtuális valóság alkalmazások, valamint Magyarország digitális terepasztala mellett bel- és kültéri túra vezető mobil applikáció is segíti a felhasználói élményt.

Az intézmény egy újonnan épült 1100 négyzetméteres, kétszintes épületben ismeretterjesztő központként és tudományos játszóházként működve évente 35-40 ezer látogatót lesz képes fogadni.

A roppant érdekes, jól összeállított és korszerű kiállításon megtudható például, hogy mi az a fitotron, hányféle talajtípus van, mit is jelent pontosan az üvegházhatás, valamint egy VR-sisaknak köszönhetően még azt is kipróbálhatjuk, milyen lehet méhecskeként virágról virágra szállni.

Az Agroverzum hétvégén és hétköznap is várja a csoportos és egyéni látogatókat, ahol programokat és foglalkozásokat is szerveznek.

Képek forrása: Agroverzum Facebook oldalMagyar NemzetFEOL

További hírek az eseményről:

Origo

Magyar Nemzet

Agroforum

Magyar Mezőgazdaság

FEOL

Trademagazin