DiVit

ICT beszélgetés a Pannon TV-ben

Cégünket is meghívták a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett kötetlen nyári szakmai beszélgetéssorozat ICT témájú adásába. A Pannon TV által felvett műsorban Rendes Péter és Zalay Buda beszélgetnek az informatika helyzetéről és a lehetőségekről a régióban.

Jó szerencsét!

2018. március 7-én ünnepélyes keretek közt megnyílt a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) megújított mecseki bányászati kiállítása. A kiállítás célja a nagy múlttal rendelkező mecseki szén- és uránbányászat bemutatása modern eszközökön keresztül.

A felújított kiállítóterekbe elhelyezett két érintőképernyős terminálra DiVit élményterminál rendszerünk került.

A látogatók az egyik terminálon látványos animációk segítségével megismerhetik többek közt az aknák, tárnák kiépülését, a bányaveszélyeket és az ellenük való védekezéseket, valamint meghallgathatnak bányász visszaemlékezéseket, történeteket.

A fekvő óriás érintőképernyős terminál tematikája egyrészt a fotókkal és leírásokkal illusztrált mecseki bányászati helyszínek térkép alapú bemutatása, másrészt a szén-, és urán keletkezésének, felhasználási területének ismertetése interaktív 3 dimenziós modellek segítségével. A legnépszerűbb tartalom pedig egy interaktív játék, amiben a játékosok egymással versenyezve próbálhatják ki a meddő válogatás folyamatát. 

A Pannon televízió videója megtekinthető ide kattintva.

Képgaléria a JPM Facebook oldaláról megtekinthető ide kattintva.

További hírek a megnyitóról:

Bányászatról játékosan

A Ciszterci Nevelési Központ Szent Margit Általános Iskolájának hatodik osztályos tanulói tesztelték az új DiVit élményterminálokon elérhető interaktív edutainment tartalmakat. Köszönjük a lelkes hozzáállást és az értékes ötleteket! Rövidesen minden érdeklődő előtt megnyitja kapuit a felújított kiállítás.

Oldalak