Innovatív cégek között az InnoTeq

"Innovatív ötletek Baranyában" címmel a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján megjelent cikkben kerül bemutatásra új rendszerünk, Múzeumi-kiállítási tárlatvezető alkalmazás okostelefonon.

Ahogy a cikkből is kiderül, cégünk a prezentációs rendszerek, több képernyős multimédia terminálok, kiterjesztett valóság, mobil és web2-es alkalmazások fejlesztésénél a felfedezés élményét helyezi a középpontba. A technikai lehetőségek segítségével interaktívan bevonjuk a látogatókat a kiállítási tematika megtapasztalásába, átélésébe.

A kulturális és a kreatív tartalmak támogatásaként olyan múzeumi/kiállítási tárlatvezető alkalmazás kifejlesztését valósítottuk meg az elmúlt évben, amely túlmutat a hagyományos megoldásokon.  Az okostelefonokon vagy tableteken futó ViTOM alkalmazás segítségével a kiállítótér határai kitolhatóak. A kiterjesztett valóságban, a valós térben nem létező objektumok, és egyéb érdekes tartalmak mutathatóak be. A megoldás automatikus kép- és objektum felismerése révén a kiállítási tárgyhoz kapcsolódó kiegészítő (AR) multimédia-tartalmakhoz fér hozzá a látogató. Ilyen lehet például festmények esetén a részletek nagyítása, az ehhez kötődő információk megjelenítése. Az alkalmazás egy virtuális alak segítségével a látogató „szájába adva a mondatokat” eligazítást is adhat egy információs táblánál, ismertetve a fontos információkat, megmutatva merre érdemes menni.

Ezzel a fejlesztéssel megadjuk a múzeumok számára azt a lehetőséget, hogy látogatóik ne csak passzív szemlélői, hanem aktív résztvevői lehessenek a kiállításnak, bevonva őket a tartalom élményszerű felfedezésébe. Megmarad a múzeumlátogatás élménye, de közben a szemlélődő a hagyományos múzeumi séta mellett egyénre szabott, interaktív, multimédia-tartalommal bővített tárlatvezetést is kap. A tartalmakat az intézmények rugalmasan, egyedileg állíthatják össze, módosíthatják az alkalmazásban. Így akár hétről- hétre megújítható, s újabb színes információkkal gazdagítható a tartalom.

 Jelenleg a pápai Esterházy-kastélyban folyik a termék bevezetése. Megoldásaink újszerűségét jelzi az is, hogy innovatív informatikai cégként részt vehettünk az ITU Telecom World 2015 kiállításon, a Magyar Nemzeti Pavilon meghívott kiállítójaként, amire nagyon büszkék vagyunk.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.