Mobil alkalmazás

Beethoven Emlékmúzeum

2020

A Beethoven-emlékév keretében megújult a harminc éves Beethoven Emlékmúzeum kiállítása Martonvásáron. Az interaktív bemutató Beethoven és a Brunszvik-család kapcsolatának történetét dolgozza fel sok-sok zenével.

Interaktív családfa ad bővebb információt a híres családtagokról, a kastély története, építéseinek rekonstruált fázisai nyolc különböző korszakon keresztül kerülnek bemutatásra 3D animáció segítségével.

Egy interaktív idővonal segítségével betekintést nyerhetünk a korabeli Európa, Magyarország, a Brunszvik család és Beethoven életének történéseibe egyidejűleg.

A virtuális valóság segítségével bejárhatjuk a kastély szobáit, ahol Beethovennel is találkozhatunk.

Érintőképernyős zenei játékokkal megfejthetők azok a zenei üzenetek, amelyeket a zeneszerző a család tagjainak küldött.

Hangharangok és zenetölcséreken keresztül hallgathatóak meg a kiállításhoz kapcsolódó legfontosabb zeneműveinek részletei.

Fellelhető Beethoven összes zeneműve érintőképernyős katalógusban, valamint a már Beethoven életében keringő legendákról is tájékozódhatunk.

A kiállítás végén pedig egy több, mint 11 méteres falra vetítéssel megtudhatjuk, hogy ki lehetett Beethoven Halhatatlan Kedvese.

Óvodamúzeum és Könyvtár - Martonvásár

2020

Érdekes képes olvasónapló komponáló, verstanító és meseolvasó, valamint kvíz játék alkalmazások érintőképernyőre és tabletekre a martonvásári városi könyvtárban. Az Óvodamúzeumban megtekinthető a magyarországi óvodák története mellett régi óvodás játékmódszerek lettek átültetve modern, digitális környezetbe. A virtuális valóság segítségével bejárhatjuk az 1960-as évek óvodáját. Egy kiterjesztett valóság tükör segítségével pedig felpróbálhatóak a régi korabeli óvodás öltözékek.

Agroverzum Tudományos Élményközpont

2019

Az eddigi legnagyobb multimédia projektünk, melyben a DiVit (Digitális Vitrin) rendszerünk több modulja is szerepel. Megtalálhatóak többek között látványos multimédia érintőképernyők, kiterjesztett- és virtuális valóság alkalmazások, valamint Magyarország digitális terepasztala mellett bel- és kültéri túravezető mobil applikáció is segíti a felhasználói élményt. 

Az intézmény egy újonnan épült 1100 négyzetméteres, kétszintes épületben ismeretterjesztő központként és tudományos játszóházként működve évente 35-40 ezer látogatót képes fogadni.

A roppant érdekes, jól összeállított és korszerű kiállításon megtudható például, hogy mi az a „fitotron”, hányféle talajtípus van, mit is jelent pontosan az üvegházhatás, valamint egy VR-sisaknak köszönhetően még azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen lehet méhecskeként virágról virágra szállni.

Pages